Home Antreprenoriat rural Valcea: Adrian Oros, in vizita la ferma pomicola din Copaceni

Valcea: Adrian Oros, in vizita la ferma pomicola din Copaceni

0

Aflat in judetul Valcea, ministrul Agriculturii a vizitat ferma pomicolă de la Copaceni, una dintre cele mai mari ferme producătoare de fructe moi din Romania.

”Am vizitat în județul Vâlcea ferma pomicolă amplasată ȋn perimetrul localitătii Copăceni, una din principalele companii producătoare de fructe moi pentru marile lanțuri de retail din România.

Prezenţa pe principalele pieţe și hypermarket-uri din România au condus ȋn anul 2018 la o colaborare cu un important distribuitor din Qatar și cu exportul a 60 t mure congelate în Germania.

Interesul firmei de a produce fructe pe piaţa internă, cât şi externă a condus la diversificarea produselor, lucru care a făcut ca ȋn prezent exploatația de 9,5 hectare să aibă cultură de mur, cultură de căpşune şi cultură de coacăz atât în câmp, cât și ȋn spații protejate. Firma dispune de un depozit propiu cu o suprafaţă de 300 m 2 unde se desfăşoară activitatea de ambalare şi depozitare.

Metodele ştiinţifice aplicate ȋn culturile pomicole conduc la o creştere continuă a producţiei, ȋn anul 2020 estimându-se aproximativ 150 t fructe moi.

Alături de interesul fată de obţinerea unei producţii majore, un rol important ȋl constituie şi activitatea de cercetare care se concretizează prin colaborarea cu cadre didactice universitare de la Universitatea din Craiova. Astfel, în colaborarea cu Facultatea de Horticultură, societatea a desfăşurat un proiect de cercetare privind comportarea ȋn cultură a unor soiuri de moşmon, pe o suprafaţă de 0,5 ha.

În acest an s-a ȋnceput un studiu cu privire la dezvoltarea şi modul de fructificare a 5 soiuri de coacăz şi 2 soiuri de căpşune ȋn zona Vâlcea cu specialiştii ȋn biochimie şi tehnolgia prelucrării produselor alimentare din cadrul Facultătii de Chimie.”

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here