Trebuie să ne gândim la un program mai vast: ”Legume în spații protejate”

0
3
adrian oros

Adrian Oros, ministrul Agriculturii a declarat ca, actualul program Tomata trebuie regandit, deoarece sunt multe zone in tara une se cultiva alte tipurti de legume. Oficialul MADR sustine ca trebuie  gandit un program mai vast: ”legume in spatii protejate” – un program mai amplu care sa acopere si alte zone si alte tipuri de legume.

”Anul trecut, in noiembrie pentru ciclul doi nu erau bani suficienti, pentru ca nu au fost bugetate si am completat in decembrie la rectificarea de buget. Am mai pus inca 12 milioane de euro. Anul acesta am pus, pentru primul ciclu 40 de milioane de euro si daca o sa fie nevoie, la rectificare, pentru cei care acceseaza ciclul 2 o sa completam.

Sigur ca, la un moment dat, dupa ce derulezi timp de 4 -5 ani un asemenea program trebuie sa pui un plafon, pentru ca acei bani trebuie sa ii muti si in alta parte. Foarte multi legumicultori im spun: domnule ministru, dar noi numai tomate consumam”? De ce nu faceti un program: legume in spatii protejate! Pe viitor trebuie sa ne gandim ca sunt zone in tara unde se cultiva si alte tipuri de legume, si ca sa nu apara aceasta frustrare trebuie sa ne gandim la un program mai vast: legume in spatii protejate, care este un program mai amplu, care sa acopere si alte zone si alte tipuri de legume”, a declarat Adrian Oros, la Viața Satului, de pe TVR 1.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here