Home National Ministrul Muncii: Pensia medie pentru agricultori este de 672 lei, iar pe...

Ministrul Muncii: Pensia medie pentru agricultori este de 672 lei, iar pe legi speciale 4. 930 lei

0
turcan

Ministrul Munii, Raluca Turcan, constata ca pensia medie pentru limita de vârstă la agricultori este de 672 lei, iar pe legi speciale, cea mai mică pensie medie este de 4 930 lei.

”După 29 de ani de muncă în sistemul agricol, pensia de bătrânețe calculată în baza contribuției este de 591 lei, la care statul adaugă diferența de până la 800 lei cât este pensia socială. Este realitatea dintr-un dosar de pensie de agricultor pe care l-am avut astăzi în mână la Casa Județeană de Pensii Suceava. Evident, un dosar cu șină vechi de aproape 30 de ani, cu documentele scrise de mână și foi îngălbenite. Sunt alte 10 000 de dosare similare de agricultori ce trebuie evaluate și introduse în sistem electronic, aici, la casa de pensii din Suceava.

La nivel național, pensia medie pentru limita de vârstă la agricultori este de 672 lei și sunt aproape 250 000 de astfel de pensionari. Pe de altă parte, pe legi speciale, cea mai mică pensie medie este de 4 930 lei, iar cea mai mare pensie medie este de 19 800 lei. Cifre care, puse unele lângă altele, ne fac să apăsăm și mai mult pe accelerație când e vorba de reforma sistemului public de pensii”, scrie ministrul Muncii, pe pagina de Facebook.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here