Klaus Iohannis a solicitat suplimentarea pentru România a alocărilor pentru dezvoltare rurală

0
iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a avut miercuri, 17 iunie, o convorbire telefonică cu Președintele Consiliului European, domnul Charles Michel, în vederea pregătirii reuniunii Consiliului European care va avea loc vineri, 19 iunie, în format de videoconferință.

Discuția a vizat Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 revizuit și Planul de redresare economică. De asemenea, in cadrul convorbirii presedintele Klaus Iohannis a solicitat suplimentarea pentru România a alocărilor pentru dezvoltare rurala.

Cu privire la Politica Agricolă Comună, Președintele Klaus Iohannis a pledat pentru suplimentarea pentru România a alocărilor pentru dezvoltare rurală. În ceea ce privește plățile directe, Președintele României a solicitat continuarea procesului de convergență externă a acestora, astfel încât sumele acordate fermierilor români din bugetul Uniunii să fie cât mai apropiate de cele din statele Europei de Vest.

Președintele Klaus Iohannis a pledat pentru o pondere mai mare a componentei de granturi comparativ cu cea de împrumuturi în totalul sumelor alocate pentru redresarea economică. De asemenea, Președintele României s-a pronunțat pentru o perioadă cât mai lungă în ceea ce privește implementarea noului instrument de redresare economică, astfel încât sumele alocate statelor membre să poată fi absorbite integral și eficient.

Precizăm că, în actuala perioadă de programare 2014-2020, România beneficiază de fonduri din bugetul Uniunii Europene în valoare de circa 45,6 miliarde de euro (în prețuri 2018), iar Președintele Klaus Iohannis face toate demersurile la nivel european, alături de Guvern, ca țara noastră să obțină fonduri semnificativ mai mari în următorul exercițiu financiar 2021-2027. Toate aceste fonduri vor putea fi accesate pentru proiectele destinate dezvoltării României în beneficiul cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here