Home Regional Gorj: Plantația de zmeură a familiei Todea a obţinut calitatea de „produs...

Gorj: Plantația de zmeură a familiei Todea a obţinut calitatea de „produs montan”

0
zmeură

Agenția Națională a Zonei Montane anunță, conform deciziei nr.495/20.01.2021, obținerea de către Todea Iulia P.F., din comuna Peștișani, sat Frâncești, a dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan” pentru produsul ZMEURĂ.

Doamna Todea Luminița Georgiana, fiica doamnei Todea Iulia, ne prezintă povestea zmeurei mult iubite de întreaga familie:

Ideea în sine, de înființare a acestei culturi de zmeură, a fost a mea. La sfârșitul anului 2008 am fost nevoită să iau drumul străinătății, pentru a câștiga banii necesari unui trai decent. În toți acești 12 ani, am lucrat ca sezonieră în agricultură, la o firmă foarte mare, ce acoperea mai multe ramuri: pomicultură, legumicultură, etc. De multă vreme mi-am dorit să fac ceva la mine în țară, din care să-mi câștig existența, fără a mai fi nevoită să plec peste hotarele țării. Viața în străinătate nu este deloc ușoară și mi-am dorit mult să fiu acasă, cu familia. Așa mi-a venit ideea înființării unei plantații. Nu am fost decisă la început ce fel de plantație, dar până la urmă am ales – ZMEURA. Este un fruct pe care îl ador. Am pornit de la o plantație de 100 butași, după care ne-am extins încet, încet și dorim în continuare să ne extindem. Eu, fiul meu și mama mea suntem în general muncitorii acestei plantații, fiecare după posibilități.

Consumatorii de zmeură pot să contacteze familia Todea la adresa din comuna Peștișani, sat Frâncești, Nr.7, jud. Gorj, sau să viziteze site-ul www.produsmontan.ro, site ce pune la dispoziție și promovează produsele montane ce au dreptul de utilizare a a acestei mențiuni.

Produsele montane respectă condițiile prevăzute în Regulamentul (UE) Nr. 1151/2012 al Parlamentului European și al Consiliului privind sistemele din domeniul calității produselor agricole și alimentare.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here