Europarlamentarul Daniel Buda, veste bună pentru crescătorii de bovine! Comisia Europeană a aprobat un sprijin de 46 de milioane de euro!

0
2
daniel buda, vicepresedinte comisie agricultura, parlament european, ppe

Europarlamentarul liberal Daniel Buda anunta aprobarea unei scheme de sprijin în valoare de peste 225 de milioane de lei, menită să sprijine activitatea crescătorilor de bovine în contextul pandemiei de coronavirus.

”Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de peste 225 de milioane de lei (aproximativ 46 de milioane de euro), menită să sprijine activitatea crescătorilor de bovine în contextul pandemiei de coronavirus.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenții directe pentru a aborda parțial pierderile de venituri suferite de crescătorii de bovine din cauza pandemiei de coronavirus.

Acest ajutor pentru crescătorii de bovine va fi achitat prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. După decizia de la Bruxelles, la nivel național, trebuie aprobată legislația pentru acest sprijin de stat în cuantum de 225.000 de euro pe fermă, pentru ultimii trei ani. Ulterior, APIA va fi responsabilă de plățile efective către fermieri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here