Emil Dumitru, MADR, intalnire cu legumicultorii din Olt: Sortarea, ambalarea, etichetarea, o măsura pe care o vom finanța în perioada următoare

0

Secretarul de stat in MADR, Emil Dumitru s-a intalnit cu legumicultorii din judetul Olt. In cadrul intalnirii, oficialul MADR a constatat ca nu productia reprezinta o problema, ci sortarea, ambalarea si etichetarea produselor agricole, in acest sens Ministerul Agriculturii va lansa o masura de finanțaare în perioada următoare.

”Am răspuns prompt invitației legumicultorilor din județul Olt, cu care am discutat în cadrul unei întâlniri deosebit de constructive, desfășurată în Pleşoiu, o localitate reprezentativă la nivel național pentru această ramură agricolă.

Pe lângă alte subiecte de interes abordate în cadrul discuțiilor, principala temă a constituit-o importanța Casei de Comerț Agroalimentar „Unirea”.

Dar, pentru eficiență, scopul Casei Unirea nu trebuie să fie deschiderea de magazine. Casa Unirea trebuie să fie un integrator, să ofere platforma de colectare, sortare, ambalare, etichetare, pe care ulterior legumicultorii să poată să negocieze cu lanţurile de magazine și cu magazinele de proximitate.

Am constatat că nu producția reprezintă problema. Legumicultorii știu să producă foarte bine, produsele sunt sănătoase și de calitate.

Problema apare însă la nivelul colectării, sortării, ambalării și etichetării.
Sortare, ambalare, etichetare, asta va fi măsura pe care o vom promova și finanța în perioada următoare. Acest sprijin va fi complementar măsurilor deja aprobate de la Comisia Europeană, şi anume, cele opt depozite regionale în programul naţional de recuperare şi rezilienţă.

Pentru a realiza aceste opt mari depozite regionale cu fonduri europene, deosebit de important este să realizăm platforme de colectare pentru produse, iar fermierii noștri trebuie să învețe să-și personalizeze marfa și să-și susțină produsele, iar Casa Unirea va fi implicată în tot acest proces.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here