Dupa 5 ani de pauza, Combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele şi-a reluat activitatea

0

După o perioadă de peste cinci ani în care producţia a fost suspendată, fabrica de îngrăşăminte agricole Donau Chem Turnu Măgurele, din Grupul Interagro, şi-a reluat activitatea, anunta reprezentantii companiei

„Grupul de firme Interagro are plăcerea să îşi anunţe partenerii, colaboratorii şi pe toţi cei interesaţi că fabrica de îngrăşăminte agricole Donau Chem Turnu Măgurele şi-a reluat activitatea. După o perioadă de peste 5 ani în care producţia a fost suspendată (data opririi: 11 martie 2015), întreprinderea a repornit gradual instalaţiile astfel încât, în 23 iunie, Donau Chem ajunge, din nou, la o producţie zilnică de circa 1.500 de tone de uree şi 850 de tone de azotat de amoniu, pentru care consumă 1,6 milioane de mc de gaze”, a anunţat grupul într-un comunicat.

„Aici, consumul zilnic de gaze este de circa 1,4 milioane de mc. Toate cantităţile provin, de asemenea, din import. Cu 3 milioane mc gaze procesate zilnic, grupul InterAgro devine, din acest moment, cel mai mare consumator de gaze individual din România şi un important angajator care plăteşte, doar contribuţii sociale pentru salariaţi, echivalentul a peste 1 milion de dolari lunar”, se arata in comunicatul transmis redactiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here