Dumitru Macesanu, primarul comunei Castranova: Mai avem de luat un singur aviz si vom incepe lucrările de canalizare pentru comună

0
3

Dumitru Macesanu, primarul comunei Castranova, constata ca multi localnici folosesc apa potabila pentru a iriga culturile de legume, fapt pentru care s-a luat hotărârea de a scoate toate bransamentele la poartă pentru a elimina furtul de apă. De asemenea, edilul anunta ca in scurt timp vor demara lucrarile la sistemul de canalizare al comunei, acest lucru mai depinde de un singur aviz.

”Vreau să vă fac câteva precizări in legatură cu alimentarea cu apă. Imi incep expunerea prin a – mi asuma resposabilitatea si prin a- mi cere scuze pentru disconfortul creat. In același timp vreau să cunoasteți urmatoarele aspecte, pentru a sti adevarul complet , si anume: – Sistemul de alimentare cu apă a fost proiectat initial pentru satul Castranova , ulterior bransăndu-se la acest sistem si satul Puturi. – Am crezut in bunul simt si spiritul civic al cetatenilor în a întelege că această apă este pentru uz casnic și gospodaresc , și nu trebuie folosită drept sistem de irigații.

( Din păcate se pare că nu s- a înteles acest lucru). – În aprilie 2019 sistemul de alimentare cu apă a fost predat conform legislații in vigoare , catre SC Serviciul Public de Alimentare cu Apă si Canalizare Castranova SRL , al carei administrator este domnul Emil Spridonescu, in vederea administrarii acesteia. – Primăria a rămas cu sarcina de a face investiții in acest sistem , drept pentru care impreună cu Consiliul Local am luat hotărărea de a infiinta un sistem separat in satul Puturi pentru alimentarea cu apă a populatiei, proiect aprobat , finantat si aflat in stadiu de executiè.

In acelas timp am facut si proiectul de Canalizare pentru comună , aprobat , finantat s- a terminat licitatia , mai avem de luat un singur aviz si se vor incepe lucrările. – Urmare a atitudinii si neintelegerii din partea anumitor cetăteni am luat hotărârea de a scoate toate bransamentele la poartă pentru a elimina furtul de apă( si aici imi reprosez faptul că nu am făcut acest lucru mai devreme). Toate acestea se fac cu timp si bani, cu rabdare le vom rezolva pe toate.

Nu mă supăr si nu port ranchiună nimănui pentru critici, ba dimpotrivă mă bucur că la Castranova( și să nu uitati asta niciodată) , după 22 ani de dictatură lumea poate să și exprime liber opinia, care opinie dacă este si obiectivă cu sigurantă va fi constructivă pentru comunitate. P.S. Apa si alte investiții nu le facem pentru campania electorala , ci pentru că sunt necesare. Să fim sănătoși pănă la alegeri si atunci cetateni sa aleagă pe cel mai bun dintre candidați. O zi bună si o săptămana minunată tuturor”, scrie primarul, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here