Home Stiri agricole Domnule Ciolacu, legea data de PSD a vandut strainilor peste 5 milioane...

Domnule Ciolacu, legea data de PSD a vandut strainilor peste 5 milioane de hectare de teren agricol

0
dolj

Noul proiect legislativ privind tranzactiile cu terenuri agricole l-a iritat mult pe liderul PSD Marcel Ciolacu, determinandu-l sa scrie o postare pe Facebook. In postarea cu pricina sunt foarte multe baliverne, dar vreau sa ma opresc la una singura, si anume, valoare terenurilor agricole de pe teritoriul Romaniei.

Daca domnul Ciolacu ar fi informat bine, ar fi aflat ca valoarea terenurilor agricole din Romania este mult mai mica, asta din cauza legilor PSD, incepand cu 2014, odata cu liberalizarea pietei funciare in Romania, cand legea promovata de PSD incuraja instrainarea terenurilor agricole.

Domnule Ciolacu, nu stiu de unde ati scos dumneavoastra valoarea terenului agricol din Romania, cum ati facut aceasta evaluare si asupra caror suprafete. Vorbiti de 4 milioane de hectare de teren agricol apartin strainilor, eu va spun ca sunt aproape 6 milioane de ha, reprezentand mai mult de jumatate din suprafata agricola a Romaniei.

România are 14,7 milioane de hectare de teren agricol, din care 10 milioane de hectare sunt folosite ca teren arabil, 3,3 milioane de hectare reprezintă păşuni, 220.000 hectare viţă de vie şi 206.000 hectare livezi. 

”100 de miliarde de euro – atât este valoarea terenului agricol al României.
Prin legislația adoptată anul trecut, în acord cu legislația europeană, i-am împiedicat să mai vândă aceste terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât și statul român în condițiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor!
Ce fac ei acum ?! 61 de deputați și senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii #AdrianOros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condițiile privind domiciliul și rezidența, dar – mai ales – dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor .
⚠️Asta e reforma lor! În loc să sprijine fermierii români, ei dau liber samsarilor de terenuri.
⚠️Cum își va putea asigura România consumul intern dacă pământul nu îi mai aparține ?!
⚠️Cum vom putea spera să nu mai fim o mare piață de desfacere pentru toate porcăriile pline de pesticide venite din afară ?!
Nicicum! Dacă ei distrug acum tot!
PS : Prin comparație, cele 10 miliarde de euro pe care vor să-i obțină din vânzarea companiilor românești vor părea un mizilic !”, scrie Marcel Ciolacu, pe pagina de Facebook.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here