Eurodeputatul PNL Daniel Buda vine cu vesti bune pentru fermierii romani si anunta creșterea avansurilor pentru plățile directe și cele pentru dezvoltare rurală.

”Uniunea Europeană demonstrează încă o dată că este alături de fermieri, cei care și în acest context dramatic lucrează “25 din 24 de ore” pentru a ne furniza hrana cea de toate zilele. Astăzi, președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, a anunțat o nouă serie de măsuri de sprijin petru fermieri.

Principala inițiativă se referă la creșterea avansurilor pentru plățile directe și pentru cele alocate dezvoltării rurale astfel încât fermierii să poată să își plătească facturile și nu numai.

De asemenea, simplificarea procedurilor administrative în ceea ce privește fondurile europene alocate va deveni o realitate. Comisia Europeană a decis încă de la 18 martie prelungirea termenului limită pentru depunerea cererilor până la 15 iunie 2020, în loc de 15 mai, oferindu-le fermierilor europeni o mai mare flexibilitate în ceea ce privește completarea cererilor în această perioadă dificilă și fără precedent. Mai mult, în temeiul Cadrului temporar pentru ajutoare de stat, fermierii pot beneficia acum de un ajutor maxim de 100 000 EUR per fermă, iar societățile de prelucrare și de comercializare a alimentelor pot beneficia de un ajutor maxim de 800 000 EUR. Nu în ultimul rând, instituțiile europene au asigurat fluxul continuu al produselor alimentare în întreaga Uniune.

Președinta Comisiei Europene, doamnaUrsula von der Leyen a transmis fermierilor mesajul următor: “Astăzi vom oferi fermierilor mai mult timp pentru a-și depune cererile pentru plățile directe și plățile pentru dezvoltare rurală. Și în curând vom crește avansurile acestor plăți, pentru a le oferi mai mult numerar în avans pentru a-și plăti facturile. De asemenea, vom simplifica anumite cerințe administrative pentru fermieri și pentru administrațiile naționale. Pentru că au priorități mai urgente în aceste zile decât completarea documentelor. Și vom facilita sprijinirea facilităților medicale din zonele rurale, prin intermediul fondului de dezvoltare rurală. Suntem alături de fermierii noștri în aceste vremuri provocatoare”, a declarat Daniel Buda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here