Daniel Buda: Ferma online, un succes! Livrările la domiciliu, cea mai eficientă soluție pentru producătorii locali!

0
3

Eurodeputatul PNL Daniel Buda solicita Comisiei Europene sa comunice instrumentele prin care se poate susține și amplifica comerțul fructelor și legumelor online, direct de la producător, în blocul comunitar.

Ferma online, un succes! Livrările la domiciliu, cea mai eficientă soluție pentru producătorii locali!

Criza provocată de pandemia Covid-19 a generat multiplicarea platformelor online cu produse agro-alimentare într-un timp foarte scurt. Nevoia de a accesa piețele publice și cererea crescută de produse obținute prin metode tradiționale, i-a încurajat pe micii fermieri să depună un efort considerabil și să-și reorienteze activitatea către mediul online.

Astfel, pe lângă cultivarea și recoltarea fructelor și legumelor, producătorii oferă și serviciul de livrare, pentru a asigura controlul în ceea ce privește calitatea, prospețimea și transportul în siguranță ale produselor.

În această perioadă, s-a constatat că promovarea produselor naturale și cumpărăturile în mediul online reprezintă o situație “win-win”, atât pentru fermierii care trebuie să își mențină afacerile în viață, cât și pentru consumatori. Astfel, micii producători au realizat grupuri pe rețelele de socializare și au accesat platforme tip marketplace, precum Fermier bun, Farmeria sau MadeinCluj, pentru a face totul mult mai accesibil și pentru a ajunge mai ușor la clienți.

Am adresat Comisiei o întrebare, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, în care am solicitat transmiterea dispozițiilor acestei instituții cu privire la acest tip de comerț, întrucât fermierii sunt printre cei mai vulnerabili, dar de asemenea, tot ei pot fi soluția când importurile și rețelele globale cedează. Mai mult, am solicitat Comisiei Europene să îmi aducă la cunoștință care sunt instrumentele prin care se poate susține și amplifica comerțul fructelor și legumelor online, direct de la producător, în blocul comunitar.
Vă voi comunica răspunsul Comisiei, de îndată ce îl voi primi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here