• mai 8, 2021 11:15 am

Daniel Buda, europarlamentar PNL: PPE va rămâne mereu aproape de fermieri și se va lupta pentru consolidarea poziției agricultorilor pe piață

Byadmin

oct. 14, 2020 , , , , ,
daniel buda

Europarlamentarul PNL, Daniel Buda sustine ca viitoarea Politică Agricolă Comună trebuie să fie una simplificată, adaptată nevoilor fermierilor din fiecare stat membru, iar PPE va rămâne mereu aproape de fermieri și se va lupta pentru consolidarea poziției agricultorilor pe piață.

Grupul PPE va livra fermierilor europeni un instrument PAC puternic, adaptat nevoilor lor!

În cadrul zilelor de lucru ale Grupului PPE, particip la o dezbatere cu privire la reforma Politicii Agricole Comune, referitoare la pregătirea pentru supunerea la vot a acestui dosar în plenara de săptămâna viitoare. Am intervenit în cadrul schimbului de opinii și am subliniat faptul că viitoarea Politică Agricolă Comună trebuie să fie una simplificată, adaptată nevoilor fermierilor din fiecare stat membru. PPE va rămâne mereu aproape de fermieri și se va lupta pentru consolidarea poziției agricultorilor pe piață.

Iată intervenția mea:

Politica agricolă comună post-2020 va trebui să facă față provocărilor actuale și viitoare, răspunzând în același timp la nevoile fermierilor din întreaga Uniune Europeană, dar si la asteptările consumatorilor. Trebuie să se caracterizeze prin simplificare, dar în același timp, prin flexibilitate, astfel încât să poată fi adaptată la condițiile din fiecare stat membru.

Domnule președinte, discutăm de un dosar extrem de important viitorul fermierilor din următorii 7 ani de zile. De aceea, insist foarte mult ca ședința în cadrul căreia se va supune la vot acest dosar să fie organizată la Strasbourg și nu doar la distanță așa cum se preconizează. Alții au mers în război și s-au întors de acolo. Este important ca noi să ducem acest război în Parlamentul European deoarece vedem cât de multe probleme se ridică.

Plecând de la experiența de săptămânile trecute, sunt de părere că trebuie să ne securizăm voturile PPE pe componenta de înverzire. Iar aici, cred că este important ca fiecare dintre noi sa vorbim cu colegi din celelalte grupuri pentru a ne asigura de succesul nostru. Acest procent de 30%, din punctul meu de vedere, este unul care satisface nevoile și exigențele tuturor părților implicate, pe de-o parte ale fermierilor, pe de altă parte ale celor care doresc cât mai multă înverzire.

Stimați colegi, fac un apel să vă aliniați la rezultatele obținute de colegii de la AGRI deoarece aceste compromisuri pe care le aveți astăzi pe masă sunt rezultatul unor eforturi de peste doi ani și jumătate adunate în sute de ședinte. Am reușit să venim în întâmpinarea fermierilor și să răspundem la nevoile acestora și în același timp am răspuns și așteptărilor consumatorilor pentru a avea acces la o hrană de calitate și la prețuri accesibile.

PAC este una dintre politicile Uniunii Europene care angajează aproape 40% din bugetul UE și, prin urmare, se numără printre cele mai importante politici. Mă bucur că noi, cei din PPE, suntem în măsura să livrăm fermierilor noștri un instrument puternic, adaptat nevoilor lor, astfel încât viața acestora să fie mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *