Daniel Buda, europarlamentar PNL: În noua Politică Agricolă Comună, fermierii vor fi sprijiniți cu finanțări consistente în ceea ce privește digitalizarea spațiului rural!

0
daniel buda, vicepresedinte comisie agricultura, parlament european, ppe

Tehnologiile existente și cele noi, pot contribui la eficientizarea proceselor și pot duce la crearea de noi produse și servicii. În noua Politică Agricolă Comună, fermierii vor fi sprijiniți cu finanțări consistente în ceea ce privește digitalizarea spațiului rural, a declarat europarlamentarul PNL, Daniel Buda, in cadrul conferinței”Agricultura digitală, resursă pentru hrana naturală”.

”Astăzi, am participat la conferința ”Agricultura digitală, resursă pentru hrana naturală”, o dezbatere care a abordat subiecte ce țin de digitalizarea agriculturii, de oportunitățile și provocările Pactului Verde, organizată de EURACTIV ROMÂNIA în parteneriat cu StartupCafe. Utilizarea tehnologiilor digitale va fi din ce în ce mai importantă pentru fermieri pentru a le permite să ofere soluții durabile la provocările actuale și viitoare în conformitate cu noile cerințe de durabilitate impuse de Pactul Verde.

În intervenția pe care am susținut-o, am transmis faptul că tehnologiile digitale pot ajuta fermierii europeni să ofere alimente sigure, produse prin metode prietenoase cu mediul și de calitate. Aceste tehnologii nu numai că îi ajută pe fermieri să „producă mai mult cu mai puține resurse”, dar pot contribui și la combaterea schimbărilor climatice. Tehnologiile existente și cele noi, precum internetul obiectelor (IoT), inteligența artificială, robotica și volumele mari de date, pot contribui la eficientizarea proceselor și pot duce la crearea de noi produse și servicii. În noua Politică Agricolă Comună, fermierii vor fi sprijiniți cu finanțări consistente în ceea ce privește digitalizarea spațiului rural!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here