Home Recomandari Cu ce combatem mana din cultura vitei de vie?

Cu ce combatem mana din cultura vitei de vie?

0

Mana vitei de vie, boala cauzata de ciuperca Plasmopara viticola, este una dintre cele mai pagubitoare boli ale vitei de vie.

Mana este favorizata de precipitatiile abundente, cer acoperit, umiditatea crescuta in aer, prezenta apei pe organele afectate, temperaturi atmosferice intre 10 si 30°C, etc., conditiile meteorologice din utima perioada fiind prielnice aparitiei bolii. Prin urmare, fie preventiv, sau chiar dupa aparitia primelor simptome ale bolii, va recomandam efectuarea unui tratament cu unul din fungicidele MANOXIN MIX sau MANOXIN COMBI.

MANOXIN MIX este un fungicid cu o formulare speciala, care are in compozitie doua substante active (metalaxil 8% + mancozeb 64%). Produsul exercita o dubla activitate – de contact si sistemica si are actiune atat preventiva, cat si curativa. Prin intermediul componentei sale sistemice (metalaxil), foarte mobila in planta, produsul asigura o buna protectie atat a vechilor, cat si a noilor cresteri survenite dupa aplicarea tratamentului. Mancozebul, prin actiunea sa de contact, inhiba germinarea sporilor ciupercilor patogene care produc mana.

MANOXIN COMBI (metalaxil 8% + cupru din oxiclorura de cupru 40%) este un fungicid cu dubla activitate, de contact si sistemica, ce are atat actiune preventiva, cat si curativa. Metalaxilul, prin mobilitatea sa in planta, asigura o buna protectie si noilor cresteri pe o perioada de maxim 14 zile, iar oxiclorura de cupru (componenta de contact), prin actiunea preventiva, confera protectie impotriva noilor infectii, prin formarea unui strat protector pe suprafata plantei. Totodata, cuprul prezinta si proprietati bactericide.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here