Costel Pistrițu si alti zece primari din zona Băileşti au semnat documentul privind constituirea Alianței Sudului

0
2

Miercuri, primarul municipiului Băileşti si alti zece primari din zona au semnat documentul privind constituirea Alianței Sudului. Zece unități administrativ teritoriale din zonă s-au asociat în vederea înființării unei zone urbane funcţionale, pentru a putea accesa fonduri europene direct de la Comisia Europeană.

Potrivit primarului Municipiului Bailesti, Costel Pistritu, aceasta initiativa porneste de la faptul ca cele 10 localitati se afla intr-o situatie delicata din punct de vedere al atragerii de fonduri europene.

”Este un prim pas în direcţia unei schimbări a întregului judeţ. Este un exemplu pe care îl dau domnii primari din Afumaţi, Siliştea Crucii, Galiciuca, Giubega, Perişor, Galicea Mare, Izvoare, Seaca de Câmp, Rast şi domnul primar al municipiului Băileşti, iniţiatorul acestui proiect, care poate deveni un model pentru celelalte zone din judeţ.

Obiectivul acestei asocieri este de a înlătura minusurile din toate localităţile partenere, de a realiza proiecte într-adevăr utile, pentru că există proiecte care la momentul final, al implementării, sustenabilitatea arată cu totul altceva”, a declarat Alexandru Gidar, candidat PNL la CJ Dolj.

”In prima faza vreau sa va spun, in exercitiul financiar 2014-2020, municipiul Bailesti a semnat primul contract de finantare pe fonduri europene, pe Programul Operational Regional, inaintea tuturor din regiune, iar dupa noi a semnat Consiliul Judetean Dolj”, a declarat Costel Pistritu, primarul municipiului Bailesti.

”Principiul care a stat la baza acestei asocieri este crearea unui pol funcţional, care să înlăture decalajele dintre urban şi rural prin dezvoltare, cooperare şi integrare în zona aceasta urbană a Băileştiului. Băileştiul poate fi un exemplu şi pentru municipiul Calafat, unde proiectele sunt încă la faza de „iniţiere”, dar şi pentru polul de dezvoltare Craiova, care este pe ultimul loc între cei 7 poli de creştere, în ceea ce priveşte rata de creştere a veniturilor”, a mai adaugatt Alexandru Gidar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here