Atentie, fermiari! Miercuri, ultima zi pentru depunerea Declaratiei Unice

0

Miercuri, 31 iulie este ulima zi in care se mai poate depune Declaratia Unica. Fermierii organizati ca PFA pot depune online, prin Poştă sau la sediul unităţilor fiscale teritoriale.

Prin acest formular se declară, după caz: impozitul pe veniturile realizate din România sau /şi din străinătate în anul 2018; impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit; venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, contribuţiile sociale datorate în anul fiscal 2018″, precizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Ce venituri intră la această categorie activități independente;

cedarea folosinței bunurilor, cu excepția veniturilor din arendă; a

ctivitați agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real;

piscicultură și/sau silvicultură;

transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar;

jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanță și festivaluri de poker;

activitățile artistice și sportive, în calitate de artiști de spectacol sau ca sportivi.

Veniturile din chirii constituie „venituri din folosința bunurilor”.

Cei care nu au în acest moment venituri din chirii, dar intenționează să efectueze astfel de tranzacții, trebuie să depună declarația unică în cel mult 30 de zile de la încheierea contractului, indiferent dacă acesta este înregistrat sau nu la Fisc. Înregistrarea contractului nu mai este acum obligatorie, dar dacă se optează pentru acest lucru, această procedură este separată de declarația unică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here