• Dum. apr. 11th, 2021

Adrian Oros: GAL-urile vor primi mai multi bani! Ele gestioneaza strategiile locale de dezvoltare

seceta

Ministrul Agricilturii a declarat, marti seara, la Agro tv, ca a facut demersuri la ministerul Fondurilor Europene si la noul ministru al Dezvoltarii pentru a finanta si din alte ministere proiecte pe care sa le gestioneza GAL-urile.

”Vreau sa fac o paranteza legata de GAL – am avut o intalnire cu Asociația Comunelor din România si au fost prezenti si domnul ministru Cseke si domnul Ghinea. Eu imi doresc ca aceste entitati care gestioneaza strategiile de dezvoltare locala, care sunt GAL- urile si care pana acum au fost finantate doar din banii de la agricultura, dar dezvoltarea locala si strategiile de dezvoltare locala, unde sunt atatea entitatile economice si ONG- urile, Asociatiile, dar si UAT- urile ar fi cele mai legitime sa gestioneza o strategie locala pe termen lung”, a declarat Adrian Oros.

Alocari mai mari pentru GAL -uri si incurajarea si a altor ministere sa aloce fonduri pentru GAL -uri.

”Cered eu – am facut demersurile acestea si la ministerul si la fostul ministru al Fondurilor Europene si la noul ministru si la domnul Cseke sa alimentam si din alte ministere proiecte pe care sa le gestioneza GAL -urile, pentru ca GAL urile, practic, gestioneaza strategiile locale de dezvoltare si atunci si primarii, si UAT -urile ar avea acces la resurse mult mai mari si toate aceste  care se pliaza pe nevoile locale ar fi implementate cat mai corect, urmand ca, de la nivel national, sa gestioneze proiecte mari. Asa ar fi corect si asa se intampla in toata lumea civilizata. De aceea, pentru GAL uri, pentru cei doi ani, o sa dam o suma mai marisoara decat se astepta ei sau de cat a fost pana acum pusa in dezbaterea publica, tocmai pentru a stimula si incuraja ca si alte ministere sa vin alaturi de noi in alocarea de fonduri pentru GAL- uri”, a mai adaugat ministrul Agrian Oros.

One thought on “Adrian Oros: GAL-urile vor primi mai multi bani! Ele gestioneaza strategiile locale de dezvoltare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *