Adrian Oros: GAL-urile, cele mai potrivite entitati care sa implementeze politici publice la nivel local

0
4
oros, raport

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat miercuri, in cadrul consultărilor privind aplicarea Regulamentului de Tranziție la nivelul GAL-urilor, ca acestea sunt cele  mai potrivite entitati care sa implementeze niste politici publice la nivel local, informeaza ruraltv.ro.

”Precizarile tehnice sunt mult mai exacte cand sunt facute de cei care v-au vorbit pana acum. Nu cunosc, ca sa zic asa, mai multe amanunte decat ei. Legat de aceste GAL uri eu am facut si fac in continuare pledoarie la ceilalti ministri, dar sper sa ma auda, dar trebuie sa faceti si dumneavoastra(…) Eu sunt constient ca, daca GAL urile isi fac treaba foarte bine si cu seriozitate, ele sunt cele mai potrivite entitati care sa implementeze niste politici publice la nivel local, pe o anumita strategie locala, care sa aiba si continuitate si o anumita logica, pentru ca din aceste GAL uri fac parte mai multe entitati, tipuri de entitati – cred ca lucrurile pot sa se intample intr-un mod mult mai fericit la ivelul GAL urilor.

Dar, repet, aici conteza foarte mult ceea ce se doreste din partea altor ministere si sa vina si ele cu fonduri catre GAL-uri, dar si de seriozitatea fiecarui GAL  si atunci, probabil, in timp, daca ele vor deveni entitati cu bugete mult mai mari, cu activitati mult mai laborioase,  iar in timp ministerele sa coordoneze doar acele programe de la nivel national, programe mari, regionale, iar tot ce se intampla la ivel local sa fie gestionat si finantat prin GAL uri”, a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Sursa: http://ruraltv.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here