Adrian Oros, despagubiri si pentru suprafetele insamantate in primavara: Cautam soluţii să-i despăgubim şi pe aceşti fermieri!

0
adrian oros

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, luni,  ca se cauta solutii pentru a fi platite despagubiri si pentru suprafeţele însămânţate în primăvară.

”Pentru suprafeţele însămânţate în primăvară avem o evaluare, facem verificările şi căutăm soluţii să-i despăgubim şi pe aceşti fermieri, a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unui interviu pe care l-a acordat televiziunii B1.

Ministrul a precizat că pe termen lung nu aceasta este soluţia, pentru că „despăgubirile nu acoperă nici pe departe pierderile suferite”.

„Trebuie să încetăm să mai fim o agricultură meteo-dependentă şi trebuie să investim foarte mult şi foarte repede în această strategie de gestionare a apei şi am găsit această oportunitate în programul naţional de relansare şi creştere a rezilienţei, unde avem alocate 6,5 miliarde euro, bani care vor trebuie cheltuiţi între 2021 şi 2026”, a amai adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here