adrian oros

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunta noi masuri de sprijin in domeniile in care au existat pierderi datorate evolutiei pandemiei COVID 19.

Oficialul MADR sustine ca sunt deja pregatite scheme pentru sprijinirea firmelor din domeniul alimentatiei, care, desi au functionat pe perioada starii de urgenta si starii de alerta, pierderile au fost insemnate.

”Asa cum am spus inca din primavara, anul acesta seceta pedologica si extrema va avea consecinte nefaste asupra productiilor agricole si ca vom compensa aceste pierderi.

Am finalizat aceasta coantificare a dimensiunii pierderilor suferite, iar suprafetele afectate sunt aproximativ 1,2 milioane de hectare, din cele 2, 9 milioane insamantate in toamna. Am stabilit si suma care va fi acordata, aproximativ 200 de euro pe hectar. Am comunicat la Comisia Europeana aceasta schema de sprijin si in rectificarea bugetara o sa prindem aceasta schema.

Aceasta schema este pentru cei afectati de seceta. Avem scheme de sprijin pregatite in care vom compensa pierderilor datorate evolutiei pandemiei COVID 19 si as vrea sa fac o paranteza, chiar daca agricultura si industria alimentara, activitatea in aceste domenii nu s-a oprit, o parte dintre cei care activeaza in aceste domenii au fost afectati.

A scazut foarte mult consumul si s-au inchis foarte multe restaurante. La ora aceasta exista foarte multe stocuri de produse alimentare, si ma refer la lactate, grazeturi si ale produse”, a declarat ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here