Adrian Oros: APIA a dat startul platilor in avans! Suma alocata acestor scheme de plati este de 1, 94 miliarde euro

0

Ministrul Agriculturii a anuntat, vineri,  intr-o conferinta de presa, ca APIA a dat starul latilor in avans in cadrul schemelor de plati directe si a masurilor de dezvoltare rurala, suma autorizata la plata este de 135, 4 milioane euro, pentru un numar de peste 30 de mii de fermieri.

”Azi noapte, la ora zero, APIA  a dat startul platilor in avans in cadrul schemelor de plati directe si a masurilor de dezvoltare rurala, legate de suprafata si de animale.

In aceasta noapte APIA a autorizat suma de 135, 4 milioane euro pentru un numar de peste 30 de mii de fermieri.

Ca si comparatie, anul trecut, in aceiasi zi, s-au platit pentru 25 de mii de fermieri, 71 de milioane de euro. Pentru campania 2020, suma alocata acestor scheme de plati este de 1, 94 miliarde euro, bani care sunt in bugetul MADR si care, anul viitor, la inceputul anului 2021, ii vor fi rambursati.

De asemenea, APIA tocmai a incheiat, zilele trecute, plata catre beneficiarii PNA, pentru anul 2020, suma platita a fost de 50, 2 milioane lei. Tot prin intermediul APIA au ajuns in conturile fermierilor si cele 850 de milioane de euro, bani pentru despagubirile pentru seceta”, a declarat Adrian Oros,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here