Adrian Oros: Noul Program National Strategic, 13,78 miliarde pentru plati directe si 7 miliarde pentru dezvoltare rurala

0

Ministru Agriculturii face o scurta analiza fondurilor alocate Romaniei pentru perioada 2021-2027. De asemenea, Adrian Oros sustine ca pentru dezvoltare rurala au fost alocate 7 miliarde de euro, cu 1 miliard mai putin fata de alocarea 2014-2020.

”Un calcul pe care am incercat sa-l fac foarte rapid, ce vom avea pentru acest Program National Strategic, pilon 1, adica plati directe 13, 78 miliarde si pentru pilonuil 2 vom avea 7 miliarde pentru dezvoltarea rurala, daca ne uitam avem cu 1 miliard mai putin fata de alocarea 2014-2020.

De aceea va trebui sa fim foarte atenti. Noi acum elaboram Programul National Strategic, acum analizam, discutam cu toate asociatiile, cu tot ce inseamna mediu asociativ. Sunt convins ca la aceste dezbateri vor participa si reprezentantii administratiei publice locale, dar si a GAL-urilor, asa incat sa vedem cum anume creionam Programul National Strategic care se refera la dezvoltarea rurala.

Pe langa sumele din Programul National Strategic, sigur discutam si de acel program de crestere a rezilientei, unde deocamdata am reusit sa atragem,  prin cele doua proiecte pe care le-am propus: Strategia de gestionare a apei, adica tot ceea ce inseamna sistem de irigatii, infrastructura principala – secundara, sisteme de gestionare a apei, desecare, drenaj, combatere eroziunii solului, prevenirea desertificarii, sistem anti-grindina si crestere a precipitatiilor, pe de-o parte, pe de alta parte o retea de colectare, depozitare procesare si comercializare a produselor romanesti, unde avem alocate 6 miliarde de euro”, a declarat ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here